Headlines News :
Home » » Τι είναι το Online ραδιόφωνο;

Τι είναι το Online ραδιόφωνο;

Written By Debbie on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 2:12 μ.μ.


Εδώ θα ασχοληθούμε στο να εξηγήσουμε τι είναι το ραδιόφωνο Online και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από αυτό. Σε άλλη σελίδα θα αναλύσουμε τους τρόπους που αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφού σηκώνει πολύ κουβέντα το ζήτημα.

Τι είναι λοιπόν αυτό που αποκαλούμε on line ραδιόφωνο ;

Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από ένα ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει όμως στο internet και οι συνδεδεμένοι σε αυτό μπορούν να ακούσουν το σταθμό και τη μουσική της αρεσκείας τους. Η συνεχόμενα αυξητική τάση των ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με το διαδίκτυο, έχει αναγκάσει τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς παράλληλα να εκπέμπουν και On line. To on line ραδιόφωνο δε διαφέρει σε καμία περίπτωση από το παραδοσιακό και ο ακροατής έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια ραδιοφωνική εκπομπή από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

 Κάτι που πριν από μερικές δεκαετίες ακόμα και σαν σκέψη, τη θεωρούσαμε τρελή και αδύνατον να συμβεί. Όμως το internet κατάφερε να ενώσει όλες τις γωνιές του πλανήτη και εξαιρώντας τους κινδύνους που παραμονεύουν από τη χρήση του, τελικά το Internet αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου.
Με το διαδικτυακό ραδιόφωνο έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις και να επιλέξεις ανάμεσα από χιλιάδες μουσικούς σταθμούς που παίζουν τα πάντα. Από κλασική μουσική μέχρι extreme, τα πάντα μπορείς να βρεις. Μια μικρή αναζήτηση στη google θα σε πείσει για τη τεράστια ποικιλία που υπάρχει.  

Το ραδιόφωνο στο διαδίκτυο δεν διαφέρει από τον τρόπο που παραδοσιακά γινόταν μια εκπομπή. 

Μπορεί να αναπαράγει συνεχόμενα μουσική όλο το 24/ ωρο από μια προσχεδιασμένη λίστα που έχουμε φτιάξει σε κάποιο πρόγραμμα ( όπως το Winamp) ή να παίζει ζωντανές εκπομπές με dj, εκφωνητές κλπ. Τα τελευταία χρόνια σε πολλά ραδιόφωνα έχουν προσθέσει chat rooms μέσα από τα οποία μπορείτε να συνομιλήσετε τόσο με τους συντελεστές της εκπομπής όσο όμως και με άλλους ακροατές, δημιουργώντας το αίσθημα μιας μεγάλης παρέας, ενώ υπάρχει σε κάποια από αυτά και η δυνατότητα κάμερας όπου δίνετε η δυνατότητα να βλέπετε τον εκφωνητή ζωντανά την ώρα που μεταδίδει την εκπομπή του.
  
Το μεγάλο πλεονέκτημα του ιντερνετικού ραδιοφώνου είναι ο τέλειος ήχος που έχει και σε αυτό υπερτερεί κατά πολύ από το παραδοσιακό ραδιόφωνο. Όπως όλη γνωρίζουμε το ραδιοφωνικό over the air σήμα μεταδίδεται μέσω κεραίας κάτι που πολλές φορές παρεμποδίζετε από τις εξωτερικές συνθήκες ( ψηλά κτίρια κακοκαιρία κλπ) κάτι που έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στην ηχητική ποιότητα.

Αντίθετα, το διαδικτυακό ραδιοσήμα  έρχεται στο pc μας αμετάβλητο αφού η μεταφορά του γίνεται online έτσι και ανάλογα πάντα με τη ποιότητα του σταθμού, η ακρόαση ενός On line ραδιοφώνου δεν απέχει καθόλου από την ακρόαση ενός cd.
Share this post :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. udrust - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger