Headlines News :
Home » » Πως αποφεύγουμε το ξεθώριασμα στις φωτογραφίες που εκτυπώνουμε στο σπίτι μας;

Πως αποφεύγουμε το ξεθώριασμα στις φωτογραφίες που εκτυπώνουμε στο σπίτι μας;

Written By Debbie on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 2:44 μ.μ.



Σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς έχει κατά καιρούς εκτυπώσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες  στο προσωπικό οικιακό του υπολογιστή. Μετά από τη κυκλοφορία των πρώτων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ο μέσος καθημερινός χρήστης  ηλεκτρονικού υπολογιστή καταφέρνει με ελάχιστη γνώση και ελάχιστα χρήματα να εκτυπώσει μόνος του τις αγαπημένες του στιγμές. Στιγμές που ζωντανεύουν μέσα από τον οικιακό σας εκτυπωτή. Όμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, σκαλίζοντας τα φωτογραφικά σας άλμπουμ , ανακαλύπτετε ότι πολύ απλά οι αγαπημένες σας στιγμές… ξεθωριάζουν.
Συμφορά!  Πανικός!  Ελπίζω ότι τουλάχιστον είχατε τη προνοητικότητα να κρατήσετε αντίγραφα μέσα στο σκληρό σας δίσκο για να ξανακάνετε την εκτύπωση από την αρχή.

  Πως όμως μπορούμε να αποφύγουμε το αηδιαστικό και ενοχλητικό ξεθώριασμα στις φωτογραφίες μας; 

Σίγουρα όχι με περίπλοκους τρόπους. Απλά λίγη προσοχή και όλα θα πάνε καλά. 

1.Ο καλός εκτυπωτής 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε ένα καλό εκτυπωτή να αγοράσουμε.
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο εκτυπωτής που έχουμε είναι καλής ποιότητας ώστε οι ψηφιακές φωτογραφίες μας να παραμείνουν  για πάντα μαζί μας. Epson,  HP, Canon  αλλά και η Kodak προσφέρουν  κάποιες καλές προτάσεις. Η συμβουλή μου είναι να κάνουμε ένα τσεκάρισμα στα χαρακτηρίστηκα του εκτυπωτή και να μην επιλέξουμε απλά ότι πιο φτηνό υπάρχει ή ότι πιο φανταχτερό. Τα όμορφα κουμπάκια δε κάνουν και καλής ποιότητας εκτυπώσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Επίσης πρέπει να προσέξουμε τη ταχύτητα εκτύπωσης, την απόδοση του όσον αφορά τη κατανάλωση μελανιού, αλλά και τις τιμές των μελανοδοχείων. Συνήθως τα φθηνά μοντέλα τελικά είναι επιζήμια αφού καταναλώνουν διπλάσιο μελάνι με αποτέλεσμα ότι λεφτά γλιτώνουμε κατά την αγορά του εκτυπωτή να τα ξοδεύουμε τελικά σε αναλώσιμα.    

2.Επιλέγουμε πάντα ένα καλό χαρτί
Αυτό είναι το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε.  Το καλό χαρτί θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουμε εύκολα το ενοχλητικό  ξεθώριασμα. Δώστε βάση στα χαρακτηριστικά του χαρτιού, στις στρώσεις στο βάρος κλπ. Δε θα σας μπλέξω σε τεχνικές έννοιες, δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός μου εδώ, θα σας δώσω μια συμβουλή μόνο. Μια πρακτική λύση που μπορεί να σας κάνει να αποφύγετε τις  παγίδες είναι να χρησιμοποιείται πάντα χαρτί που είναι ειδικό για τον εκτυπωτή σας. Δηλαδή αν έχεις εκτυπωτή Canon τότε να προτιμάς χαρτί canon, το ίδιο και για κάθε ένα εκτυπωτή. Αυτό είναι μια απλή και πρακτική συμβουλή που θα σας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

3.Το φωτογραφικό άλμπουμ θα μας σώσει.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσει κάποιος  τις ψηφιακές φωτογραφίες του είναι να τις κρατά  πάντα αποθηκευμένες σε ένα άλμπουμ. Πρακτική δοκιμασμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτό θα κάνουμε και εμείς. Οι ψηφιακές μας εκτυπώσεις αξίζουν τη καλύτερη αντιμετώπιση και το άλμπουμ μας θα προσφέρει  στις φωτογραφίες μας το σπίτι που θα τις προστατεύσει από τις επιβλαβείς εξωτερικές συνθήκες. 

4.Θέλετε να τις βάλετε κάπου που όλοι να τις βλέπουν; Μη ξεχνάτε την αξία της κορνίζας.
Για το λόγο που αναφέραμε και στο άλμπουμ, η κορνίζα θα προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο στις φωτογραφίες μας. Επιπρόσθετα, θα τις ομορφύνει μετατρέποντας τες σε ένα έργο τέχνης.

5.Μακριά από θερμαντικά σώματα, σοφίτες και ήλιο.
Αποδεδειγμένα το ηλιακό φως, ο υγρός αέρας, η υγρασία και η υπερβολική ζέστη, καταστρέφουν τις φωτογραφίες λόγω χημικών αντιδράσεων που προκαλούνται.  Μακριά λοιπόν από όλα αυτά.

6.Αφήστε τες να στεγνώσουν.
 Όταν εκτυπώνουμε πολλές φορές βάζουμε τη μια φωτογραφία τη μια πάνω στην άλλη, αμέσως μόλις αυτές βγουν από το εκτυπωτικό μηχάνημα. Λάθος, τεράστιο λάθος. Λέτε οι φωτογράφοι να μη ξέρουν τη δουλειά τους ή να θέλουν να ταλαιπωρούνται τσάμπα; Δε νομίζω. Βάλτε τη μια δίπλα από την άλλη για τόσο χρονικό διάστημα όσο απαιτείται για να στεγνώσουν τελείως .
Ακολουθήσετε αυτές τις εύκολες συμβουλές και τότε θα έχετε φωτογραφίες ζωντανές με ζωηρά χρώματα που για ένα πολύ μεγάλο διάστημα θα σας ομορφύνουν τη ζωή.
Share this post :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. udrust - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger