Headlines News :
Home » » Πώς να επιλέξω ένα καλό σετ ακουστικών

Πώς να επιλέξω ένα καλό σετ ακουστικών

Written By Debbie on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 1:59 μ.μ.


Τα ακουστικά έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου αφού για διάφορους λόγους έχω επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ακούω την αγαπημένη μου μουσική μέσα από αυτά. Το σημαντικότερο προτέρημα είναι ότι ακούω δυνατά τη κάθε μουσική λεπτομέρεια χωρίς να ενοχλώ τους γύρω μου και  απολαμβάνω τελικά αυτό που τόσο πολύ θέλω. Δυνατή και κρυστάλλινη μουσική.
Μερικές φορές όμως, ανάλογα με την επιλογή μας, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν τα ακουστικά μας δεν είναι καλής ποιότητας και συγχρόνως, δεν εξυπηρετούν τις δικές μας ξεχωριστές απαιτήσεις. Πως όμως μπορώ να επιλέξω τα σωστά ακουστικά; Να μια καλή ερώτηση που θα δοκιμάσω να απαντήσω παρακάτω.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΛΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ  

Ακριβώς! Δεν θέλει μεγάλες και εξειδικευμένες γνώσεις για τη σωστή επιλογή. Πρώτα από όλα πρέπει να το δούμε ως το μέσο που θα αποτελέσει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Η επιλογή της σωστής κάρτας ήχου είναι μια επίπονη διαδικασία. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν θέλεις να αγοράσεις ένα σύστημα ηχείων, αν δε πάμε σε λύσεις 5.1, τότε μετά όλα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.  
Αλλά η επιλογή των ακουστικών που θα μας δώσουν τη ξεχωριστή χαρά να ακούμε αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε και χωρίς να ενοχλούμε κανέναν είναι κάτι που σίγουρα δελεάζει και το πιο ψυχρό ακροατή και το σημαντικότερο από όλα, δεν απαιτεί τεράστιες γνώσεις αλλά μερικές απλές και λογικές σκέψεις που θα μας οδηγήσουν τελικά στη σοφή και ορθή προσωπική μας επιλογή . Εκτός βέβαια από μουσική, μπορούμε να τα συνδέσουμε στη τηλεόραση και να απολαύσουμε την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία χωρίς να γινόμαστε φορτικοί για τους άλλους και, κυρίως, χωρίς να ακούμε την ενοχλητική γκρίνια τους. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ έτσι δεν είναι; 

Ο βασικός διαχωρισμός των ακουστικών γίνετε με βάση τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσεις.

Στο γραφείο, στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά.
Στο γραφείο του σπιτιού μας για παράδειγμα μια πολύ καλή λύση και μάλλον η πλέον ενδεδειγμένη, είναι η χρησιμοποίηση των κλασικών ακουστικών με τα μεγάλα, αφράτα και βολικά μαξιλαράκια που θα μας δώσουν την ικανοποίηση να τα χρησιμοποιούμε χωρίς ερεθισμούς και δυσάρεστα συναισθήματα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στην αγορά σου, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου και την περίπτωση του ενσωματωμένου μικρόφωνου για συνομιλία σε κλπ κάτι που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. 
 
Για τη τηλεόραση εγώ χρησιμοποιώ τα ασύρματα ακουστικά. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο για αυτή τη χρήση. Τα καλώδια εξαφανίζονται, όλα είναι σε τάξη, κανένας δε μπερδεύεται με αυτά και εσύ νιώθεις απελευθερωμένος από τη σκλαβιά που σου παρέχει μια ενσύρματη συσκευή. Εντάξει τώρα, αν νομίζεις ότι με την αγορά ασύρματων ακουστικών θα μπορέσεις να πεταχτείς μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς και να επιστρέψεις χωρίς να έχεις χάσεις στιγμή από το αγαπημένο σου σίριαλ, τουλάχιστον τους διαλόγους, τότε θα απογοητευτείς. Όλα έχουν κάποιο όριο, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, θα μπορέσεις σίγουρα να ακούσεις καθαρά και χωρίς παρεμβάσεις αυτό που θες σε μια λογική απόσταση και χωρίς να γίνεσαι ενοχλητικός. Ένα μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι οι μπαταρίες που καταναλώνονται εύκολα ανάθεμα τες! Εδώ πρέπει να προσέξεις τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά και να ψάξεις να βρεις λύσεις για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. 

Η επόμενη χρήση των ακουστικών είναι ο δρόμος και η δουλειά. Και για τα δύο ιδανική λύση είναι τα ακουστικά που έχουν γίνει ευρέως γνωστά ως ψείρες. Ξέρεις αυτά τα μικροσκοπικά, που μπαίνουν μέσα στο αυτί και θυμίζουν ακουστικά βαρηκοΐας. Λεπτά διακριτικά και όμορφα μπορούν άνετα να σε συνοδεύσουν σε κάθε σου δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Βέβαια δε βάζουμε ποτέ ακουστικά όταν οδηγάμε ενώ στη δουλειά, μπορούμε να ακούμε μουσική όταν αυτή μας το επιτρέπει. Μην υπάρξουν παρανοήσεις εδώ!

 Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τη μουσική που προτιμάς να ακούς. 
Σε γενικές γραμμές οι λάτρεις της Rock, metal  αλλά και Rap μουσικής πρέπει να δοκιμάσουν τον απολαυστικό, ρεαλιστικό και πλούσιο ήχο που βγάζουν τα ακουστικά Monster.  Υπάρχουν πολλές προτάσεις στην αγορά σε διάφορες τιμές. Έχω βρει στο Amazon τα Monster ακουστικά που κοστίζουν από 29 λίρες και φτάνουν μέχρι και τις 260 λίρες! Τα monster από τη Beats
έχουν εκπληκτικό design και είναι μια εξαιρετική λύση τόσο για επαγγελματίες όσο και για απλούς ακροατές  προσφέροντας έναν εκπληκτικό ήχο. Βέβαια, σύμφωνα με μαρτυρίες,  η απόδοση τους στην εκτέλεση δύσκολων και πολύπλοκων ήχων όπως αυτός της κλασσικής μουσικής είναι μειωμένη οπότε εκεί, θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαφορετική λύση. Εν πάση περιπτώσει, στην αγορά ακουστικών σημαντικό είναι να μετρήσεις και αυτή τη πτυχή, αφού κατά γενική ομολογία, τίποτα δεν είναι για όλα. Τίποτα εκτός από το Udrust βέβαια,  έτσι;  

       Ας πάμε τώρα και σε μερικούς απλούς τεχνικούς όρους που αναγράφονται στη συσκευασία και    μας δίνουν μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες. 

Πρώτα από όλα ένα βασικό που πρέπει να κοιτάμε είναι η ευαισθησία ή αλλιώς Sensitivity . Αυτή μετράται σε db/mW και μας δείχνει πόσο δυνατά παίζουν τα ακουστικά μας.
Το επόμενο που πρέπει να κοιτάμε πάντα είναι ο τύπος των ακουστικών. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ακουστικών ανάλογα με την κατασκευαστική τους δομή: Ο ανοικτός και ο κλειστός τύπος. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που το μεγάφωνο των ακουστικών σου φορτίζετε από τον αέρα. Γιατί μας ενδιαφέρει; Για το λόγο ότι ο ανοικτός τύπος ακούγετε προς τα έξω ενώ ο κλειστός όχι και τόσο πολύ. Από κει και μετά βέβαια υπάρχουν και οι ενδιάμεσοι τύποι όπως ημι-κλειστός κλπ.

Γνωστές εταιρίες ακουστικών με πάρα πολύ καλές λύσεις είναι οι Denon,AKG, Senneisher, Creative Lab,  Koss, Ultrasone, Bose, Grado, Beyer Dynamic, Audio Technica και όπως σας είπα τα monster beats . 
Ρίξτε μια ματιά στις δικές μου επιλογές που έχω κάνει από το Amazon και κάντε τη καλύτερη δυνατή αγορά προσαρμοσμένη στα δικά σας γούστα.
Share this post :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. udrust - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger